header

Zöld háztartás

Szeretnéd igazán ügyesen védeni a környezetet? A bolygó védelme mellett az egészséged megőrzése is fontos? Akkor érdemes az energiatakarékosság mellet más területeken is figyelmesnek lenned. Ha vegyszerek helyett természetes tisztító és tisztálkodási szereket használtok, ha odafigyeltek a megvásárolt termékek mennyiségére és minőségére, ha közös élményekkel gazdagítjátok egymást a szabadidőtökben a családdal és a barátaitokkal, ti is és a bolygó is frissebb, egészségesebb lesz, testiekben, lelkiekben, szellemiekben. Hogyan lehet zöldebb a háztartásotok, a hétköznapotok, arról olvashatsz itt néhány ötletet.

Cserélj és gazdagodj!

Beküldve: Zöld háztartás.

forrás: newtoyoukids.com

Nemrég megkérdeztük, mit tesztek a kinőtt ruhákkal. A válaszolók majdnem fele rászorulóknak adja tovább ezeket a holmikat. Sokatoknál családon belül maradnak. A kisebbek hordják majd őket. Arra is szavaztatok néhányan, hogy ruhacserére viszitek ezeket a darabokat.

Azoknak, akik nem ismerik ezt az utóbbi a megoldást, segítünk egy kicsit. Hogy működik egy cserélde? Mi kell hozzá, hogy mi is szervezhessünk ilyen "házibulit"? Mit lehet még ruhán kívül cserélni? Olvass tovább!

ModernNagyi praktikái

Beküldve: Zöld háztartás.

Ilyenkor karácsony előtt 25%-kal megnövekszik fogyasztásunk a szokásoshoz képest. Ha belegondolsz, ez azt is jelenti, hogy így sokkal több hulladék is keletkezik. E heti adásunkban B.Rózsás Erzsébet, egy igazi modern nagyi oszt meg velünk néhány ötletet, amivel nem csak az ünnepeinket, de a hétköznapjainkat is sokkal örömtelibbé és (nem mellesleg) környezetbarátabbá tehetjük.

{saudioplayer}46.mp3{/saudioplayer}

Kis kütyü, nagy kütyü

Beküldve: Zöld háztartás.

Ha december, akkor a hirdetések zöme a közelgő karácsonyt idézi. Ha elég ütős a reklám, akkor bizony sokan felkapjuk a fejünket, és még el is hisszük, hogy tényleg szükségünk van az adott termékre. Beszélgetőtársunk Hankó Gergely, az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. képviselője mesél nekünk arról, ő hogyan képzeli a karácsonyt.

{saudioplayer}44.mp3{/saudioplayer}

Kövess minket!