header

Testnevelés

Nem vész el, csak átalakul?

Beküldve: Testnevelés.

Gondoltál már arra, mi lesz azzal a mozgási energiával, amit tesiórán kiadsz magadból? Merthogy az energia nem vész el, csak átalakul. Az izmaid által termelt energia egy része a testedet dolgoztatja, egy része hővé alakul. De egy jelentős részét futás közben például a tornaterem padlója nyeli el.

Játszunk el a gondolattal, mi lenne, ha ezt az energiát megpróbálnánk felfogni. Vajon mire lehetne használni még azon túl, hogy te egészségesebb és erősebb legyél?

Mindenhonnan ez folyik?

Beküldve: Testnevelés.

alt

Nyári hőségben gondoltátok már ti is, hogy mindent odaadnátok egy medencényi vízért? Tudjátok, hogy testünk kétharmadát is ez az anyag alkotja? Mindennek ellenére sok-sok olyan hely van a világon, ahol az ott élők számára nem természetes, hogy nyáron csobbanni lehet a strandon, vagy, hogy a csapból korlátlanul folyathatják zuhany közben a tiszta vizet. Erről beszélgettünk Gergely István pólókapussal.

A szünet előtti utolsó riportunkban a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó számolt be itthoni és külföldi vizes élményiről, és arról, miért kell vigyázni a legnagyobb természetes kincsünkre! Hallgassátok meg!

{saudioplayer}12.mp3{/saudioplayer}

Kövess minket!