header

Fizika

Izzók a tepsin

Beküldve: Fizika.

A Föld napja (április 22.) alkalmából készítettük ezt a nagyon egyszerű játékot, mellyel megismerkedhettek az egyes izzótípusokkal, nevükkel és fogyasztásukkal.

Ajánljuk fizikára vagy éppen valamilyen környezetvédelmi foglalkozásra.

"Házi" fénycsatorna

Beküldve: Fizika.

FénycsatornaKészítsétek el szüleitekkel, tanárotokkal közösen a "varázsdobozt" és "ejtsétek rabul a napfényt"!

Szerettük volna megmutatni a diákoknak, milyen elv alapján működik a fénycsatorna. Ezt a módszert családi házaknál is alkalmazzák olyan helyiségek megvilágítására, ahol sokszor nincs természetes fény, pedig jó lenne. Ilyen például: wc, folyosók, gardrób, fürdőszoba.
A fénycsatorna a tetőn keresztül természetes fénnyel látja el a sötétebb tereket.

Vízenergia

Beküldve: Fizika.

Láttál már vízimalmot? Biztosan beugranak azok a nagy kerekek, melyek a malmot hajtják. Az első vízimalomról egy görög költő tesz említést időszámításunk előtt az 1. században. Írásában méltatta a malom gabonaőrlő teljeseítmnényét és nagyon örült annak, hogy ezzel is könnyebbé vált az emberek élete. :) Gyere, nézzük meg együtt, hogyan hasznosították sok-sok évvel ezelőtt és napjainkban a víz energiáját.

Elektroszmog

Beküldve: Fizika.

forrás: http://elektroszmog-foldsugarzas.blogspot.com/

Gondolkodtál már azon, mennyi elektromos kütyü sőt komoly gépezet vesz körül nap mint nap? És arról hallottál már, hogy ezek elektromos sugárzást bocsátanak ki? Néhány érdekességet mesélünk az elektroszmogról, ami az elektromos sugárzásnak az a formája, amit az elektromos készülékeinkkel mesterségesen küldünk az éterbe.

Otthon vagy az energiában?

Beküldve: Fizika.

altVégre elindul az új sorozatunk, amiben az energia, a megtakarítás és a pazarlás témáját járjuk majd körül. Ez nem csak nekünk és a szüleinknek húsbavágó kérdéskör, mivel az elektromos áram, az üzemanyag, a fűtés sok-sok pénzbe kerül, de ha a környezetünk megóvására gondolunk, akkor sem tudjuk figyelmen kívül hagyni. A sorozat első részében arra kerestük a választ az ENERGIAKLUB munkatársával, Lohász Cilivel, hogy mi is az az energia, honnan lesz és miértelme van.

{saudioplayer}24.mp3{/saudioplayer}

Kövess minket!