header

Aprólépés

Táborozz ökosan!

Néhány hete még havazott, most pedig már a nyakunkon a nyár. Te szeretnél idén táborozni? Jelentkeztél már valahová? Ha még nem, akkor épp itt az ideje. Mi pedig mutatunk neked egy különleges, egyedülálló nyári programot. Olvass csak tovább!

Ha egy környezettudatos, természetkedvelő gyerek szeretne eltölteni egy kalandos hetet más gyerekekkel a szülei nélkül, egyre több testhez álló tábor közül választhat. Mehet állatkerti táborba, madarászni, természetismereti nomád táborba, állítsimogatós táborba és még sorolhatnánk. Ezek közül a táborok közül mi a Látó-Mező Közösségi Ökotáborát ajánljuk neked. Miért? Mert ebben a táborban nem csak simogathatod az állatokat, de fejhetsz akár tehenet is. Nem csak kirándulhatsz, de akár ritka, védett növényekkel, állatokkal ismerkedhetsz testközelből. Ebben a táborban nem csak természetismeret lesz és erdőjárás, de lovagolhatsz, íjászkodhatsz, csillagászhatsz, kézműveskedhetsz, kertészkedhetsz is. Mindeféle izgalmak várnak, így biztosan hatalmas maradandó élményekkel teli hetet tölthetsz el közösségben. Tutira lesz mit mesélni ősszel a suliban a többieknek.

Ebben a táborban belekóstolhatsz egy falusi mesevilágába, távol a város zajától, közel a természethez Nagybörzsönyben. Kertészkedhetsz, fejhetsz tehenet, gyűjthetsz gyógy- és fűszernövényeket. Az egy hetes tábor alatt emellett megismerheted az erdő, a patak élővilágát - a környéken számos ritka, védett állat és növényfaj él (pl. a kövirák). Kipróbálhatod, milyen, ha közösen készítetek házi lekvárt, ha te találod ki és alkotod meg a legújabb játékodat. Emellett csupa olyan gyerekkel töltheted együtt az időd, aki hozzád hasonlóan szeret kalandozni, játszani, a természetben lenni.

Mindeközben pedig a tapasztalt táboroztatók odafigyelnek hogy megtanítsanak arra is, a táborból hazatérve hogyan tudod magadhoz közel csalogatni a természetet, hogyan vigyázhatsz minden nap a környezetedre. Lesz közös játék, közös éneklés, mesélés is.

Kíváncsi vagy, hogy látta a tavalyi tábort egy résztvevő? Olvasd el Kiara élménybeszámolóját a táborról itt!

Megjött a kedved a táborozáshoz? Két turnusba is jelentkezhetsz: július 22-től 28-ig  vagy július 29-től augusztus 4-ig.  Itt találsz részletes információkat a tábor idejéről, programjáról, arról, mit vigyél magaddal feltétlenül: www.kiskozossegek.hu/tabor

Ha pedig szívesen megnyernéd a táborozást, készíts egy kreatív alkotást pályázatunkra május 12-ig. Részletek itt: www.aprolepes.hu/kreativ-palyazat

2013. május

Kövess minket!