header

Újrahasznosítás

Mi köze a műholdnak a szeméthez?

Beküldve: Újrahasznosítás.

altSzemét, szemét, mindenütt! Sokat kézzel is össze tudunk szedni, mi van azokkal, amik rejtve maradnak a kíváncsi szemek elől? Iskolák, egyesületek, természetvédő szervezetek évről évre minden tavasszal rendeznek szemétszedési akciót, vagyis a lakosság segítségét kérve tisztítják meg a környezetet.

Azonban nagyon sok olyan hely van, ami bizony szabad szemmel nem látható, hiszen sokan vagy az erdő mélyére vagy nagyon nehezen elérhető helyekre szórják a szemetet. Mit lehet ilyenkor tenni? Vegyünk egy csomó embert, tegyük le őket csapatokban, hogy kutassák át az erdő összes zugát? Helikopterrel körözzünk az erdők, mezők felett, hogy rábukkanjunk az illegálisan lerakott kupacokra? Mindkettő költséges, és időigényes módszer.

Ha meghallgatjátok a következő riportot, egy nagyon érdekes eljárást ismerhettek meg. A legújabb műholdas technikát kihasználva légi felvételek és műholdképek segítségével térképezik fel, hol lehetnek illegális szemétlerakók...
{saudioplayer}08.mp3{/saudioplayer}

Nézzétek szét az Tiszta Magyarországért oldalán, sok fontos információhoz juthattok, és a térképet is nézegethetitek

És ne feledjétek: ha kirándulás közben illegális szeméthalmokra bukkantok, kérjetek segítséget a felnőttektől, és bátran értesítsétek az illetékes hatóságokat. Ez nem árulkodás, a ti éberségetek is kell a tisztább környezetért!

Érdeklődjetek az iskolában, biztos a ti tanáraitok is szerveznek szemétszedési akciókat!

2011. április

Kövess minket!