header

Kémia

Tisztálkodj ökosan

Beküldve: Kémia.

Számold össze, mennyi vegyszerrel érintkezik naponta a bőröd! Sok mindent nem is gondolunk vegyszernek, pedig az... és bőrünkön keresztül szervezetünkre is hatnak.

A környezet-és egészségtudatos életnek az is része, hogy nem csak környezetünket, de a saját testünket sem mérgezzük, szennyezzük. A samponok, tusfürdők, arc-és testápoló krémek, dekorkozmetikumok használatával nem csak a hulladékot termeljük, hanem bőrünkön keresztül sok olyan anyagot is a testünkbe juttatunk, amik különfélre bőrpoblémákat (pattanás, ekcéma st.) estleg allergiát is okozhatnak.

Ökonapjaink során sok diáknak tanítottuk meg, hogyan készítheti el saját, egyénre szabott dezodorát, arckrémét. Ez lehet a te első, apró lépésed is a saját egészséged felé!

Nézzük, hogyan készítsd el saját DEZODORod!

Zárható, kis üvegben, tégelyben keverj össze egy-egy kanál szódabikarbónát és étkezési keményítőt majd önts hozzá kevés kókuszolajat vagy olívaolajat, hogy krémszerű dezodort kapj. Illatosíthatod pár csepp illóolajjal - óvatosan bánj a mennyiséggel, kevéstől is illatozni fog a krém. Tedd a fürdőszobába, hogy mosakodás után kéznél legyen.

Tipp: az illóolajnál vigyázz, előtte érdemes a csuklónk belső felén kipróbálni őket, nehogy allergiásak legyünk valamelyik összetevőjükre!

2014. december. 11.

A program a KMOP-5.1.1/C-09-2f-2011-0003 azonosító számú, „Csepel kapuja szociális célú városrehabilitációs program” elnevezésű projekt Programalapjából, CSK-PA-2014-003-VII-01 azonosítószámon valósul meg.

alt

 

 

Kövess minket!