header

Szappanbuborék és árnyjáték - záróesemény Győrött

Beküldve: Ökonapok.

altLezajlott a Gazdálkodj okosan! kampány zárórendezvénye, melyet egy ökonappal egészítettünk ki január 18-án, a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. 

Csapatunkat a nagy havazás sem tántorította el attól, hogy Győrbe utazzon és megmutassuk, hogyan kell környezettudatosan, harmóniában élni a természettel! A délelőtti ökonap még úgy-ahogy a tervezett mederben folyt, de a Gazdálkodj okosan! program záróeseménye sajnos már kevésbé a terv szerint haladt: a rendkívüli időjárási viszonyok következtében szomorúságunkra sok vendégünk nem tudott eljönni a rendezvényre, sőt volt olyan, aki órák óta ült a vonaton, amikor bemondták, hogy mégsem indul. A legmesszebbről Deák Csenge érkezett, aki nem bánta, hogy megtette az oda-vissza 600 km-t, s örülünk, hogy arra nem szakadt a hó (s szerencsésen haza is értek).
 
De milyen is volt a záróesemény? Következzen Deák Csenge beszámolója!
 

alt

"Hát elérkezett ez a nap is. Az Aprólépés környezettudatosságra nevelő kampányának zárórendezvénye, melyre én is meghívást kaptam. A zord idő ellenére is úgy döntöttünk (Anya, Apa, Én), hogy elindulunk Győrbe a Kazinczy Ferenc Gimnáziumba. És milyen jól tettük, mert egy fantasztikus délutánt tölthettünk együtt. A délelőtti programokról a győri diákok tudnának mesélni, hisz nekik tartottak ökonapot.

Délután megnézhettük az alkotásokból készült kiállítást, majd a könyvtárszobában a pályázatra beérkezett videókból láthattunk vetítést, felolvasás volt a pályázók verseiből, meséiből. A gimnázium diákszínjátszói pedig "Szappanbuborék és árnyjáték" címmel egy darabot mutattak be, mellyel a környezetvédelemre hívták fel a figyelmet. 
 
Ezután ízletes bioszendvicseket fogyaszthattunk, majd következett a kézműveskedés.
altSzuper hangulatban folyt a "vegyészkedés" az iskola kémia termében. Készítettünk dezodort, arckrémet és ökogyurmát. Mindent természetes alapanyagokból. A nap zárásaként megkaptuk az Aprólépés 2013-as évkönyvét, ami tele van viccekkel, versekkel, mesékkel, rajzokkal. És ezek mind a mi alkotásainkból lett összeválogatva.
Ja, és rengeteg hasznos ötletet találunk benne a víz és energiatakarékosságról, környezetvédelemről.
Hamar eltelt ez a délután és igaz, hogy késő este és elfáradva értem haza, de ez a fantasztikus délután kárpótolt mindenért.
Köszönöm az Aprólépésnek, hisz környezettudatosabban szebb az élet!"

Beszámolók az eseményről:

Képek:

A Kisalföld.hu galériája

Videók:

 

2013. január

Kövess minket!