header

Ökonapok

Hahó, megérkeztünk Krasznáról!

Beküldve: Ökonapok.

alt2013. január 14-én csapatunk Romániában, pontosabban a Szilágy megyei Krasznán járt, ahol a Cserey-Goga Iskolacsoport közreműködésével rendhagyó évnyitót tartott. A suli Biológia Köre nagy sikerrel szerepelt energiatakarékossági és víztakarékossági versenyeinken, így közös döntéssel a személyes találkozás mellett döntöttünk. Élmény volt végre találkozni az intézmény lelkes pedagógusaival, valamint a tehetséges diákokkal!

A kisebbek a tornateremben mókázhattak, valamint beszélgetéssel egybekötött előadásokon vehettek részt, ahol egy-egy kisfilm megtekintése után elkezdődhetett a diskurzus, hogy ki, hogyan és mit tesz, fog tenni majd világunk megóvásáért!
altHírnökképzőnk elsősorban a nagyobbaknak szólt, melyen különféle kreatív feladatok segítségével bepillantást nyerhettek, hogy mire is kell figyelni, ha hírt adnak egy eseményről, valamint Yvonne, a tehén segítségével megfigyelhették, hogyan is lesz egy egyszerű tehénből celeb. 
Afrika: a földrész hallatán mindenki izgatott lett, a suli könyvtára gyorsan megtelt az érdeklődő diákok és felnőttek sokaságától. Miután befejeződött az élménybeszámoló, még sokan kérdeztek az afrikai önkéntességről és a víz tudatos használatáról. Az előadás témájául szolgáló élménybeszámolót már korábban is olvashattátok oldalunkon, ha nem, akkor itt az alkalom!alt
 
A programok után, a diákok színvonalas előadásaival egybekötött díjátadó következett. A műsor keretében versek, dalok és korábbi pályázatok helyezettjeinek nyertes pályamunkái hangzottak el. A délutánt színesítette a néptáncosok fellépése és a színjátszó csoport provokatív, generációs problémákat feszegető produkciója, mely elsöprő sikert aratott.
Az előadások végén Mi is kedveskedtünk egy-egy rövid verssel, gondolattal, majd átadtuk az okleveleket, kalendáriumokat.
 
Nap végére mindannyian kellemesen elfáradtunk. Másnap, egy jó nagy alvás után frissen, új élményekkel gazdagon, és a visszatérés gondolatával autóztunk Budapest felé.
 
 
 
2013. január
 
 
 
 A rendezvény támogatója:
 
 

 

 

Kövess minket!