header

Ökonapok

Napúttól a Gödöllői-dombságig

Beküldve: Ökonapok.

altCsapatunk május 9-én Esztergomba, 10-én pedig a budapesti Brassó utcai suliba látogatott el. Az esztergomi Napút Rajziskolába a Szivacs Klub tagjai is elkísértek bennünket, akik még a Duna Múzeumba is ellátogattak, mielőtt bekapcsolódtak volna a foglalkozásokba. Milyen volt a két nap? Olvass tovább!

"Színtiszta életerő – jövőnk záloga a víz” pályázatunk "Legzöldebb iskola" címét a naputasok kapták, ezért egy ökodélutánnal ajándékoztuk meg őket. Az eseményre az eddigi pályázatokra beérkezett legjobb alkotásokkal készültünk, hogy egy kiállítás keretében hívjuk fel a figyelmet vízkészletünk megóvására. A kisebbek vetítéssel egybekötött rajzos foglalkozáson, a nagyobbak pedig csapatmunkás-rajzos vetélkedőn vehettek részt. Vegyes érzelmekkel, újabb tanulsággal a zsebünkben távoztunk a helyszínről, legközelebb minden eshetőségre felkészülve érkezünk.
Ezért is fogadjuk mindig szívesen a kritikát, de egy ilyen program lebonyolításához kölcsönös együttműködés szükséges, hiszen a helyszíni szervezés és a résztvevők biztosítása nem a mi feledatunk! Ennek ellenére jól éreztük magunkat, különösen a Szivacs Klub aktív résztvevői, akiknek nagyon tetszett a Duna Múzeum tárlata, valamint az ökodélután.

altMásnap a Brassó Utcai Általános Iskola felső tagozatosaival fedeztük fel a közeli Gödöllői-dombság látványosságait. A virtuális kirándulás 8 állomásból állt, melyet a több csoportra osztott csapatok párhuzamosan oldottak meg. Míg a lányok természetes kozmetikumokat kevertek, addig a fiúk szemétből kreáltak madarat, vizet tisztítottak, madarakra és a környezetvédelemre utaló dolgokat fotóztak, interjút készítettek és még dalt is írtak, immáron a lányokkal kiegészülve.
Zárófeladatként pedig közösen elkészítették madarak és fák napi osztályvideójukat, az "ÚjraMadár" szereplésével. Nagyon mozgalmasan telt a szombati munkanap, reméljük, hogy sikerült felkeltenünk a diákok figyelmét nem csak az előlények védelmére, hanem szűkebb környezetük felfedezésére is! A legjobb videóval hamarosan jelentkezünk!

2014. május

Az esztergomi esemény sajtóbeszámolói:

Támogatónk a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja.

Kövess minket!