header

Ökonapok

Igazi vizes ökonap

Beküldve: Ökonapok.

Április 30-a mozgalmasan telt az Aprólépés életében. Makón a Galamb József Szakképző Iskola, míg Sándorfalván a Pallavicini Sándor Általános Iskola tanulói vehették át okleveleiket, díjaikat.

Utóbbi intézményben a Fehér-tó ihlette ökonapon ismerkedhettünk meg korábbi pályázatunk legaktívabb pedagógusaival, tanulóival. Makón a Hagymatikum Fürdőben lettünk vizesek, míg Sándorfalván a Vízgála végére zúdult nyakunkba az aranyat érő eső.

"Színtiszta életerő – jövőnk záloga a víz” című pályázatunk két első helyezettje igazán rendkívüli környezetben vehette át elismerését (alkotásaik itt és itt). A makói Hagymatikumban megrendezésre került Galamb-napon találkoztunk velük, s adhattuk át okleveleiket, ajándékaikat. Bízunk benne, hogy következő pályázatunkra is ilyen igényes alkotásokat készítenek majd.

Sándorfalván a természet intézte, hogy igazán vizes legyen a díjátadás. Szerencsénkre, az alsósok aszfaltrajzait még időben megörökítettük, és a Fehér-tó tündéreinek is mindegyikévél találkozhattunk, mielőtt elmosta volna őket a zápor. A gálát megelőzően több teremben zajlottak a foglalkozások. A kisebbek mozgásos vetélkedő keretében tudhatták meg, hogy a különféle vízbe dobott hulladékok mennyi idő alatt bomlanak le, s a környezetszennyezés mellett a "vízi" szemetelés milyen hatással lehet életünkre. Ezzel párhuzamosan a felső tagozatos diákok már a víztisztítással, házi víztisztító berendezés barkácsolásával töltöttek tanórájukat, vagy éppen a mai WC-hez vezető történelmi utat járták végig. A legnagyobbak pedig egy dupla óra keretében dezodort és fürdőgolyót készítettek. Az ökonapot záró gálán a "vízbe dobott szemét tündére" is megjelent, sőt, a diákok egy interjút is készítettek vele. Hangfelvétel nem készült, de elmondta, hogy mennyivel boldogabb lenne, ha nem kellene hulladékból alakot öltenie, hanem maradhatna víztiszta.

Reméljük, hogy következő pályázatainkon újra találkozunk alkotásaitokkal!

Sajtóbeszámolók: 

http://www.mediaklikk.hu/musor/csalad-barat/ (MTV Család-Barát Magazinjának 140. része, 19:46 perctől)

 A programot a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatta.

2014. május

Kövess minket!