header

Aprólépés

Egy zacskó élete

Tudod, mi történik egy nejlonzacskó életes során? Ha azt hitted, tudod, most nézd meg azt kisfilmet, ami bemutatja, hogyan kerül ki a szatyor bevásárlás során az üzletből, hogyan kalandozik sokáig a városban, föld felett lebegve, vízen úszva, magasan repítve a szél által, és hogyan kerül végül az óceáni szeméttelepre.  Tanulságos történet! Add tovább!

A bővebben gomb után megtalálod a filmet, és néhány  további érdekességet is olvashatsz az egyik leggyakrabban használt csomagolóanyagról.

 A zacskónak van ideje vándorolni, mert egy ilyen szatyor igazán sokára bomlik le, 10 de akár 100 év is kellhet hozzá típustól függően. Ez alatt szennyezi a talajt, vagy ha a tengerbe, az óceánba kerül, az áramlatok elsodorják, az óriási szemétszigetek egyikére kerül, ahol a tengeri állatok életét veszélyezteti.

Bizonyos országokban már be is tiltották a nejlon zacskók forgalmazását, köztük például Erittreában. A kelet-afrikai országban példul 2005 óta tilos ezeknek a csomagolóeszközöknek a használata.

Ti visztek magatokkal vászon szatyrot vagy kosarat, ha bevásárolni indul a család vagy a bolti zacskókban viszitek haza a megvett dolgokat?

Kövess minket!