header

Öko-délután az Igazgyöngynél!

Beküldve: Ökonapok.

altAz Igazgyöngy Alapítvány nagy sikerrel vesz részt egy éve az Aprólépés csapat környezetvédelmi felhívásain. Diákjaik több kategóriában nyertek el díjakat, legutóbb a Zöld ünnep - Én ilyen karácsonyt szeretnék! című felhívásunkra küldtek be szebbnél szebb munkákat. A pályázat nyerteseinek díjátadóval egybekötött ismerkedési délutánjára 2013. január 10-én került sor, az Igazgyöngy Alapítvány Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. Ez egyben ifjúsági zöldportálunk Hajdú-Bihar megyei bemutatkozása is volt.

altMivel az itézmény tanulói mindig magas színvonalú alkotásokkal pályáztak, egyre jobban érett bennünk a gondolat, hogy személyesen is találkozzunk ezekkel a tehetséges gyerekekkel. Nagy örömünkre január elején végre személyesen is megismerkedhettünk velük Berettyóújfaluban, alkotásikat a kezünkbe vehettük, élőben is megcsodálhattuk. Betekintést nyertünk komplex Pedagógiai Programjukba, melynek fő vezérelvei a gyermekközpontúság, az esélyegyenlőség és esélyteremtés.
 
altÖkonapunkat Biharkeresztesen tartottuk meg, az esemény fő témája a környezetszennyezés volt. Sokat beszélgettünk a résztvevő gyerekekkel hogyan minimalizálhatjuk, szelektálhatjuk, hasznosíthatjuk újra az összegyűlt hulladékot. Ezt követően átadtuk a nyertesek ajándékait (pingvines dinamós lámpa, sianós töltő, játék). 
A toldi közösségi házban oktatóanyagokat, kalendáriumokat átadtunk át a gyerekeknek és a nevelőknek.
Remekül éreztük magunkat, reméljük, hogy a jövőben újra találkozhatunk "igazgyöngyös" alkotásokkal!
 
A programot támogatta: Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás program.
 
alt
 

 

Kövess minket!