Történelem

FacebookTwitterGoogle bookmark

Szappankészítés régenVízhasználatunk jelentős részét a tisztálkodás teszi ki. Általában valamilyen folyékony vagy szilárd szappannal mosunk kezet és ennél nincs is természetesebb. Manapság se szeri se száma a különféle tisztálkodószereknek a drogériák polcain, ugyanakkor a szappankészítés is újra reneszánszát éli. Vajon mindig így volt? Készítettél már házi szappant?

FacebookTwitterGoogle bookmark

alt

Bramah megoldása a szifonnal

Tudod, miért wc a toalett? A magyarban használt kifejezés az angol Water Closet kifejezés rövidítése, vagyis vízzel működő illemhelyet jelent. És vajon honnan ered a vízöblítéses wc? Elmeséljük!

FacebookTwitterGoogle bookmark

Gondolkodtál már azon, hogy az ősember is termelt szemetet? Mikor beletört a a dárda a mamutba, vagy egyszerűen úgy elrepült, hogy nem találta meg, akkor hulladék keletkezett. Mikor elkopott a bőrsaru, és már nem lehetett újrahasznosítani semmire, az ősember azt is eldobta. 

 

Hallottál már a felelős turizmus kifejezésről?
 

Zöldségek!

A szőke nő a barátjával az első randin egy kínai vendéglőben ebédelt. Amikor a pincér letette az evőpálcikákat a tányérjuk mellé, a szőke látványosan elővette a táskájából a saját pálcikáit: - Én környezetvédő vagyok - szögezte le -, tiltakozom a bambuszerdők kipusztítása ellen, nem használok eldobható evőeszközt. A pincér alaposan szemügyre vette a csaj evőpálcikáját: - Nagyon szép - mondta udvariasan -, úgy látom, elefántcsont...

Kövess minket!