FacebookTwitterGoogle bookmark

Készíts pár perc alatt madáretetőt és kövesd figyelemmel életüket egész télen!:) Ehhez az etetőhöz mindent megtalálsz otthon és hihetetlen egyszerű elkészíteni, úgyhogy lássunk is hozzá! A Dominó Tanodában műanyag palackból és gyümölcsleves dobozokból készítettük a téli "madármenzát".

Mikor tedd ki az etetőt?

Ősszel, az első fagyokat követően már kiteheted az eleséggel teli madáretetőt, s egészen április közepéig kint hagyhatod. Ezután viszont fontos, hogy tedd el az etetőt, hiszen Magyarországon nincs szükség egész éves etetésre. Hogy miért? Katt ide.

Szükséges eszközök: műanyag flakon, üdítős doboz, bambuszrúd vagy hosszabb, vékony bot, esetleg hurkapálca, olló, zsineg vagy fonal, esetleg ragasztó és egyéb díszítőelemek.

Elkészítés:

1. Menj ki a parkba, és keress néhány egyenesebb, ujjnyi vastag botot. Ha van otthon hosszú bambuszrúd, akkor kérj egyet szüleidtől.
2. Végy egy üres, tiszta műanyag palackot vagy gyümölcsleves dobozt.
3. Vágj egy tágas nyílást a palack mindkét oldalára úgy, hogy az alján maradjon egy kis perem (kb. 2 ujjnyi széles). 
4. A nyílások alatt szúrj át egy olyan hosszú botocskát, amire kényelmesen rá tudnak szállni a madárkák.
5. A doboz tetejére készíts erős zsinegből vagy fonalból akasztót.
6.. Töltsétek bele a magokat, s akasszátok fel egy jól elérhető, nyugodt helyre.
Ez volt a szupergyors változat, de természetesen fel is díszítheted, dekorálhatod "téli éttermed".

 

Mit tegyél az etetőbe?

Növényi magvaket vegyesen (pl: napraforgómag, tökmag), állati zsiradék és alma. Ezeket érdemes vegyesen kitenni.

Nézd meg, hogy a többi gyerek milyen madáretetőket készített. Kukkants be a Galéria menüjébe. :)

2014. december 15.

 A program a KMOP-5.1.1/C-09-2f-2011-0003 azonosító számú, „Csepel kapuja szociális célú városrehabilitációs program” elnevezésű projekt Programalapjából, CSK-PA-2014-003-VII-01 azonosítószámon valósul meg.

alt

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 

Hallottál már a felelős turizmus kifejezésről?
 

Zöldségek!

Kövess minket!