Aprólépés

Számold össze, mennyi vegyszerrel érintkezik naponta a bőröd! Sok mindent nem is gondolunk vegyszernek, pedig az... és bőrünkön keresztül szervezetünkre is hatnak.

altCsapatunk a Dominó Tanoda diákjaival mókázik egészen év végéig! Reméljük, hogy a 10 foglalkozáson résztevő fiataloknak tudunk újat mutatni a környezet- és egészségtudatosság világából. ;)

Köszönjük mindenkinek, aki beküldte írását, rajzát, vagy videóját. Van olyan kategória, ahova több mint 300 alkotást került, így a zsűrinek biztosan lesznek nehéz órái. A lényeg a pályázaton való részvétel, a fényről való közös gondolkodás, hogy mi minden lehetetlen lenne nélküle és mennyi mindenre használhatjuk. Köszönjük a pedagógusok munkáját is.

Vajon kinek mi jut eszébe a fényről, a Napról, az energiáról és a karácsonyról? Mindenkinek a véleményére kíváncsiak vagyunk!

Az Aprólépés pályázata az UNESCO által meghirdetett „2015, A Fény Nemzetközi Éve” kezdeményezéshez kapcsolódik. Három alkategóriában hirdetjük meg két korosztály számára.

A suliban környezetismeret, földrajz és biológia órákon már biztosan sok mindent hallottál a vízről. Gyere, rakjuk össze közösen a "vizes dominó" kockáit, nézzük meg, mi mindent ismerünk már a vízről.

Kripner Félix : A nap örül,hogy a sugaraitól ilyen szépek lesznek a virágokÖsszesítésünk alapján 64 intézmény és számos egyéni nevező jelentkezett pályázatunkra! A legaktívabb iskola és az ÖKONAP nyertese egyértelműen a Kálvin Téri Református Általános Iskola Makóról volt  227 művel (Bartáné Szabó Mónika és Bedő Krisztina nevezte be az alkotásokat). Gratulálunk! 

November 20-án a Veres Pálné Általános Iskola meghívására Vanyarcra utazott csapatunk, egy szuper őszi ökonapra.

A csepeli Burattino alsósai foglalkozásunkonÉtkezési szokásainkkal kapcsolatos foglalkozásainkon végzett gyors közvéleménykutatás alapján megállapítottuk, hogy a gyerekek egyik kedvenc húsfajtája a csirkehús. Persze akadnak olyanok is, akik a disznó-vagy marhahúsért vannak oda és megnyugvásunkra szolgált, hogy a zöldségeket, gyümölcsöket is szívesen fogyasztja a felnövekvő generáció.
De gondolkodtatok-e már azon, hogy az a hús, ami az asztalra kerül honnan "jön"?

 

Hallottál már a felelős turizmus kifejezésről?
 

Zöldségek!

Védd a fákat! = Egyél harkályt!

Kövess minket!