Aprólépés

altÜltettél már krumplit vagy virágot? Ez bizony nem mindenki számára természetes! A városi gyerekek többségének nincs saját kertje, pedig sokan vágynának rá, hiszen a nagyszüleiknél vidéken, vagy legalább az ablakban kipróbálták már, milyen jó dolog a kertészkedés.

A kőbányai Bem József Általános Iskola igazgatónője, Gál Judit mesélte el nekünk, ők hogyan próbálják becsempészni a természetet a panelrengeteg közepébe, hogy az ott lakó gyerekek is részesüljenek abban az örömben, amit egy kert ad.
 

altMár nem csak Földünket kell védenünk, hanem a csillagos eget is, mégpedig magunktól. Második márciusi riportunkban dr. Kolláth Zoltán, a Zselici Csillagoségbolt-park megálmodója meséli el, miért van erre szükség.

alt

Március 8-án indítottuk útjára a "Gazdálkodj okosan!" c. kampányunkat.  Témánk fókuszában az energia és a víz és a velük való takarékosság áll. Március 26-ig várjuk a pályázatokat az Éltető víz című felhívásunkra!

A tavalyi Alkoss valamit - HULLADÉKBÓL! pályázatunkra érkezett alkotások továbbra is megtekinthetők a galériában és reméljük, hogy minél több iskola is jelentkezik, hogy elvigyük a képeket és egy rendhagyó környezeti órát tartsunk! Akit érdekelnek a részletek írjon az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre! 

alt

Gondoltad volna, hogy a kőolajat már több ezer éve ismeri az emberiség? Pedig ez a helyzet. Mezopotámiában még a szépülésre vágyók kenték be magukat vele, mindenféle gyógyhatást is tulajdonítottak neki. Mára azonban jelentősen kibővült a kőolaj felhasználásának köre. A jövőben pedig újra változás lesz, hiszen a készletek fogynak, a meglévőek kitermelése és felhasználása közben pedig jelentősen szennyeződik a környezet. Éppen ezért már most érdemes takarékoskodni vele, odafigyelni, és új utakat keresni!

altIsmerős helyzet? Kifut a tej, odaég az étel, megromlik a maradék... Miközben a már ehetetlenné vált élelmiszerek nálunk a kukában landolnak, sok gyereknek itt Magyarországon sem jut mindennap főtt étel a tányérjába. De megesik, hogy még egyéb ennivaló sem.

Hogy Te is sikeresebben elkerüld a konyhai "baklövéseket", és még energiatakarékos is lehess, hallgass meg Kiss Renátától, a Csalán Egyesület munkatársától néhány gyakorlati tippet!

 

altMindannyian, Te is és mi is szeretnénk egy szebb és jobb világban élni, mint ez a mai. Pontosan ez volt a vágya azoknak az ausztrál fiataloknak is, akik elérték azt, hogy 2007-ben elaludjanak Sidney díszfényei, elsőként a világon.

A Föld Órája kezdeményezés mára világméretűvé nőtte ki magát. A Föld Órájáról beszélgettünk Antal Alexával, a World Wide Fund for Nature (WWF) magyarországi munkatársával.

 

altVégre elindul az új sorozatunk, amiben az energia, a megtakarítás és a pazarlás témáját járjuk majd körül. Ez nem csak nekünk és a szüleinknek húsbavágó kérdéskör, mivel az elektromos áram, az üzemanyag, a fűtés sok-sok pénzbe kerül, de ha a környezetünk megóvására gondolunk, akkor sem tudjuk figyelmen kívül hagyni. A sorozat első részében arra kerestük a választ az ENERGIAKLUB munkatársával, Lohász Cilivel, hogy mi is az az energia, honnan lesz és miértelme van.

alt
937 alkotást küldtetek, köszönjük, hogy az apró lépéseitekkel Ti is segítettetek csökkenteni a hulladékot! 

A zsűri tagjai voltak: Törőcsik Kata, iparművész, Mokka Csoport, Odlerné Bagi Judit szakblogger, Nagy Marianna környezeti nevelő, Verebélyi Tamás recycling alkotó és az aprólépés vezetői. A nyertes alkotásokat megtekintheted itt!

 

Hallottál már a felelős turizmus kifejezésről?
 

Zöldségek!

.

Kövess minket!