header

Május 22-e a biodiverzitás világnapja! Mit jelent? Csepelen megtudhatod!

Beküldve: hírfolyam.

Gál Hanna, a Bayer-UNEP Nemzetközi Környezetvédelmi Rajzpályázat díjazottjának alkotása.Május 22-én Csepelen, a Zöldfülű környezetvédelmi jeles napok keretében állati nyomozónkkal beazonosítjuk a környéken lakó állatokat!

A zöldbetűs napon kiemelt szerepet kap minden élőlény a Földön, hiszen a biodiverzitás, azaz a biológiai sokféleség a természet, a fajok változatosságát jelenti. Ehhez kapcsolódóan számos feladattal, játékkal, érdekességgel várjuk a csepelieket. 

- Ismét lesz szerencsekerék, ahol a megszerzett tudás mellett apró ajándék is pörgethető.
- A kisebbek Noé-bárkáját "tölthetik" tele, s dönthetik el, kit vinnének magukkal. Rajzold le, vagy magazinból vágd ki a kedvencedet! Oszd meg velünk véleményed!
- Állati nyomozónk is velünk lesz, segítségével beazonosíthatod, ki hagyott a kertben, teraszon, ablakpárkányon maga után nyomot!
- Elkalauzolunk a kihalt állatok múzeumába és megmutatjuk, kik a veszélyeztetett társaik, hogyan óvhatod meg őket.
- Tudod-e, hogyan függ össze a chips vásárlása az esőerdők és majmok pusztulásával? Mit tehesz értük te, innen, a távolból?
- S sajnos Európában sincsen minden rendben, a méhek számának csökkenésére Nagy-Britania a Világkiállításon emelt pavilonjával hívja fel a figyelmet. No, de miért is? 

RÁADÁS: Bagolyjelmezes kollégánknál kvízt kitöltők ajándéksorsoláson vesznek részt!

Gyere, ne maradj le a pénteki kavalkádról!

Helyszín:
Budapest XXI. kerület, Karácsony Sándor utca, Szabó Ervin Könyvtár épülete mellett. Ugyanitt leadhatod Csepelről készült alkotásodat is! Rajzolj, fess, vagy írj valamit arról, hogy mit szeretsz most Csepelen a legjobban, vagy milyennek képzeled a jövőt! Részletekért KATTINTS IDE!

Időpont:
2015. május 22. (péntek) 13.00-17.00 óra. (eső esetén május 30. 9:30-tól a Daru-dombi gyereknapon)

2015. május

Támogatónk:

alt
 

Kövess minket!